ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • πιπεριά Φλωρίνης
  • μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στη σχάρα.
Αφαιρείτε τη φλούδα, τις κόβετε σε μικρό καρέ.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το
μαϊντανό.
Αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

ΣΗΜ.: Εάν ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο
τρυπήστε πρώτα με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μαγιονέζα ή γιαούρτι στραγγιστό
ή γιαούρτι με ταχίνι και κύμινο
ή γλυκιά πάπρικα εάν θέλετε πιο έντονες γεύσεις.
Ανακατέψτε καλά να έχει ομοιόμορφη υφή.

Top