ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. καραβίδες
  • 2 φλιτζ. κριθαράκι
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 2΄-3΄.
Προσθέτετε τις καραβίδες και τις σοτάρετε για 3΄-4΄ ανακατεύοντας
με μία ξύλινη κουτάλα. Σβήνετε με το κρασί. ώνετε και αφαιρείτε τις
καραβίδες. Προσθέτετε το νερό. Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και
ρίχνετε το σπαγγέτι. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για
10΄-12΄. Ρίχνετε τις καραβίδες, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο
πιπέρι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε 10΄ και
σερβίρετε.

Top