ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Η Καρδίτσα είναι μια πόλη ζωντανή, με φημισμένα ουζερί, τσιπουράδικα, παραδοσιακές ταβέρνες αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή, η οποία συγκεντρώνεται κυρίως στα μπαράκια στις πλατείες Δικαστηρίων, Στρατολογίας και στη Δημοτική Αγορά. Με ορμητήριο την πόλη της Καρδίτσας μπορείτε να εξερευνήσετε όλες τις ομορφιές του νομού. Μικρά και μεγαλύτερα χωριά, μοναστήρια, εκκλησίες. Πρώτη επιλογή η λίμνη Πλαστήρα.

Καθώς περπατάτε στο κέντρο, παρατηρείτε ότι όλοι οι δρόμοι γύρω από την κεντρική πλατεία έχουν πεζοδρομηθεί, κάτι που κάνει την περιπλάνησή σας ακόμα πιο εύκολη και ευχάριστη. Άλλωστε, όλη η κίνηση και η κοινωνική δραστηριότητα περιστρέφονται γύρω από τον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Λαρίσης (Δ.Τετρίπη). Στο τέλος του βρίσκεται η πλατεία Ελευθερίας με το εντυπωσιακό σιντριβάνι, εκεί δίνουν όλοι ραντεβού, για να ξεχυθούν λίγο αργότερα στα καφέ κατά μήκος της. Ακολουθώντας τη Δ.Τετρίπη ανατολικά, καταλήγετε στην πλατεία Πλαστήρα, όπου συναντάτε το άγαλμα του μεγάλου Έλληνα πολιτικού. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται μία από τις εισόδους του πάρκου Παυσίλυπου, σημείο αναφοράς και συνάντησης. Πρόκειται για μια όαση πράσινου στην καρδιά της πόλης, όπου οι ντόπιοι βρίσκουν λίγη ανάπαυση, ενώ τα μικρά παιδιά μπορούν να παίξουν ανενόχλητα ανάμεσα στα παγόνια!

Σήμερα η πρωτεύουσα του νομού Καρδίτσας διαθέτει ένα δίκτυο αστικού ποδηλατόδρομου μήκους 4χλμ., αποτελώντας παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Πράγματι όλοι οι κάτοικοι -ανεξαρτήτως ηλικίας- είναι εξοικειωμένοι με το «άθλημα», ενώ ο δήμος παρέχει στους επισκέπτες ποδήλατα για να κινούνται με ευκολία.

Ενδιαφέρον, αλλά και αέρα άλλης εποχής, παρουσιάζει η οδός Βάλβη. Το στενό δρομάκι κάθετο στη Λαρίσης, διατηρεί μέχρι σήμερα το παραδοσιακό του χρώμα, με παλιά κτίρια όπου στεγάζονται μαγαζάκια και καφέ. Στο τέλος της δεσπόζει η Δημοτική Αγορά. Το τετράγωνο κτίριο, έχει κατασκευαστεί από σίδερο και γυαλί την περίοδο 1925-1930. Έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με παριζιάνικα πρότυπα και αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί μέσα σε αυτό αγορά τροφίμων, ενώ κάθε Τετάρτη πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά.

Η Καρδίτσα είναι μια πόλη ζωντανή, με φημισμένα ουζερί, τσιπουράδικα, παραδοσιακές ταβέρνες αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή, η οποία συγκεντρώνεται κυρίως στα μπαράκια στις πλατείες Δικαστηρίων, Στρατολογίας και στη Δημοτική Αγορά.

Με ορμητήριο την πόλη της Καρδίτσας μπορείτε να εξερευνήσετε όλες τις ομορφιές του νομού. Μικρά και μεγαλύτερα χωριά, μοναστήρια, εκκλησίες. Πρώτη επιλογή η λίμνη Πλαστήρα.

Είτε επιλέξετε την πόλη της Καρδίτσας για να μείνετε, είτε κάποιο ξενώνα σε κάποιο από τα χωριά της λίμνης, απολαύστε κάθε στιγμή. Καλό φαγητό, κρασί ή τσίπουρο σε κάποια ταβέρνα και αν είναι χειμώνας φροντίστε να είστε κοντά σε τζάκι. Τοπικός μεζές η πέστροφα. Για όσους επιλέγουν κρέας οι προτάσεις είναι πολλές και η επιλογή είναι συνήθως κάποιο κυνήγι. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε χειροποίητες πίτες.

Top