ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ 

  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 2/3 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • 2/3 του ποτηριού κρασί
  • 4 κ.σ. βασιλικό ψιλοκ.
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Στρώνετε με λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο το εσωτερικό μιας φόρμας
κέικ. Βάζετε τα αυγά σε μπολ, το αλεύρι, τη μαγιά, την παρμεζάνα,
αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό. Αρχίζετε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι
να ενοποιηθεί 2΄- 4΄. Ρίχνετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το κρασί
μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνουν μια λεία ζύμη,. Σε ένα
μπολ βάζετε το τυρί κομμένο σε κομματάκια. γεμίζετε τη φόρμα
εναλλάξ λίγη ζύμη και μετά λίγο τυρί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
(Φροντίστε η πρώτη και η τελευταία στρώση να είναι ζύμη). Ψήστε το
κέικ στο φούρνο για 35΄- 45΄. Για να ξέρετε αν είναι έτοιμο βυθίστε
την μύτη ενός μαχαιριού. Αν είναι στεγνή έχει ψηθεί. Το βγάζετε από
το φούρνο, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Το
κέικ διατηρείται για 2 ημέρες τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

Top