ΚΕΪΚ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • ½ ποτήρι γάλα
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • ½ ποτήρι πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να
αφρατέψουν. Ρίχνετε τμηματικά ένα-ένα τα αυγά και το γάλα με
το πορτοκάλι, τις βανίλιες. Ρίχνετε το αλεύρι και στο τέλος το
ξύσμα. Ρίχνετε το μισό μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για
κέικ. Τη ζύμη που έχετε κρατήσει τη χτυπάτε με το κακάο και τη
ρίχνετε και αυτή στη φόρμα. Κάνετε κύματα με ένα πιρούνι να πάει το
μείγμα κακάο παντού. Ψήνετε στους 200οC για 1 ώρα.
Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και αλείφετε το κέικ.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι
που φουσκώνει μόνο του με αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
μαζί με
Baking Powder. Εαν θέλετε
λιώνετε μία κ ουβερτούρα σε μπεν-μαρί και αλείφετε το
κέικ.

Top