ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 φλ. νερό
  • 5 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλαράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.σ. αρακά
  • 1-2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • ελάχιστο αλάτι (μετά από δοκιμή)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένετε το ρύζι καλά κάτω από τη βρύση, το βάζετε μέσα σε κρύο
νερό και το αφήνετε για 10΄. Το ξεπλένετε και το βάζετε σε μία
κατσαρόλα σουρωμένο. Ρίχνετε και τα 2φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζετε
την κατσαρόλα, ανοίγετε το μάτι και περιμένετε να πάρει βράση.
Μόλις πάρει βράση, κλείνετε το μάτι, αφήνετε την κατσαρόλα
σκεπασμένη και το ρύζι να τραβήξει το νερό. Σε 10΄ θα είναι έτοιμο.
Παίρνετε ένα βαθύ τηγάνι ή, ακόμα καλύτερα, ένα γουόκ, ρίχνετε μέσα
το λάδι, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά, ρίχνετε μέσα όλα τα
ψιλοκομμένα λαχανικά, το φέρνετε δύο γύρους, αδειάζετε το ρύζι μέσα
και μαγειρεύετε για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Περιχύνετε με τη σόγια σος, ανακατεύετε, δοκιμάζετε και αν
χρειάζετε ρίχνετε λίγο αλάτι.

Top