ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κόκορας κομμένος  (2 κιλά περίπου)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού χυλοπίτες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί.
Τηγανίζετε τον κόκορα να κάνει κρούστα. Σε μία κατσαρόλα
ρίχνετε το ελαιόλαδο από το τηγάνι που τηγανίσατε τον
κόκορα. Συμπληρώστε 2 κ.σ και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο,
την κανέλλα και τον ντοματοπελτέ. Όταν τα υλικά σοταριστούν
ρίχνετε τον κόκορα και ανακατεύετε για 3΄- 4΄. Σβήνετε με
κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Ρίχνετε νερό τόσο όσο να το
σκεπάζει το φαγητό και αφήνετε να βράσει για 30΄-
40΄. Όταν μαλακώσει ρίχνετε τις χυλοπίτες, αλάτι, πιπέρι, το
ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε για 3΄- 4΄. Αφήνετε να
βράσουν για 15΄- 2Ο΄. Πρέπει το φαγητό να μην έχει πολλά
υγρά. Αφήνετε για 5΄- 10΄ να ξεκουραστεί και σερβίρετε με
κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη.

Top