ΚΟΛΟΚΥΘΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 20 άνθη κολοκυθιών
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 2-3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομ. ή 1 κ.σ. αποξηρ.
  • 10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομ.
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 μπύρα
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα κολοκυθολούλουδα, αφαιρώντας προσεχτικά την
πορτοκαλί σκληρή βάση από το εσωτερικό τους. Σε ένα μπολ βάζετε τα
τυριά, τα αυγά, το ούζο, τον βασιλικό,  τον δυόσμο, αλάτι
& πιπέρι,  ανακατεύετε πολύ καλά. Γεμίζετε με το μείγμα
τους κολοκυκοθανθούς, και κλείνετε με τις άκρες τους το άνοιγμα. Σε
μία κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι βάζετε λάδι μπόλικο να κάψει. Η
θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια προς το καυτή. Περνάτε τους
κολοκυθανθούς από τον χυλό που έχετε φτιάξει με μπύρα και αλεύρι
(αναλογία 1 1/5 φλ. αλεύρι και μπύρα όσο πάρει μέχρι να γίνει
παχύρρευστος). Αρχίζετε να τηγανίζετε την κάθε πλευρά περίπου 2΄-
3΄. Βγάζετε, ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί. Καλή Όρεξη.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυριά
με όποια άλλα  θέλετε. Προσοχή μόνο στο αλάτι.

Top