ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μάτσο κορφάδες
  • 1 ματσάκι : μάραθο, δυόσμο, μαϊντανό, αγγουρίτσα, σέσκουλο
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις κορφάδες βγάζοντας τα νεύμα. Ψιλοκόβετε τα
μυρωδικά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα
μυρωδικά και τμηματικά τις κορφάδες. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να
τσιγαριστούν, για 10΄πε΄ριπου. Σβήνετε με την ντομάτα, την οποία
έχετε τρίψει στον τρίφτη. Αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για
μία ώρα περίπου, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους.

 

Top