ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πουρέ κολοκύθας (κίτρινη)
  • 350 γρ. μπεσαμέλ
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • 3 αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήστε την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια στους 170oC σε
αλουμινόχαρτο για 30΄- 40΄μέχρι να μαλακώσει. Την κάνετε πουρέ
στο multi. Ετοιμάστε μια δυνατή μπεσαμέλ (350 ml γάλα, 50 γρ.
βούτυρο, 50 γρ. αλεύρι) αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε τα
αυγά, το τυρί, την κολοκύθα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και
ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ή
μικρά φορμάκια, τα οποία τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί με νερό που να
καλύπτει το μισo της φόρμαs. Ψήνετε στους 200οC για
35΄- 45΄. Συνοδεύετε με λευκή σάλτσα από κρέμα γάλακτος και
ροκφόρ, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Top