ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • 1½  κιλό κολοκυθάκια τρυφερά κομμένα σε κυβάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε μικρά καρέ
  • 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 φλ. τσαγιού φύλλα δυόσμου
  • 2 lt νερό
  • ½ κ. γλ. κόλιανδρο σε σκόνη (ή 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανό
    ψιλοκομ.
  • χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια
φωτιά το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνετε και
πασπαλίζετε με κόλιανδρο ή μαϊντανό. Όταν μαλακώσουν, προσθέτετε
και το σκόρδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε 1½ lt από το νερό και όταν
πάρει μία βράση προσθέτετε τις πατάτες. Αφήνετε τη σούπα να
μαγειρευτεί για 20΄. Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τα φύλλα
δυόσμου και αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή
στο multi (σε δόσεις, αν δεν χωράει όλο μαζί) και το πολτοποιείτε
καλά. Για ένα φίνο αποτέλεσμα, περνάτε τη σούπα από σήτα
προσθέτοντας ζεστό νερό ταυτόχρονα, ώστε να διευκολύνετε τη
διαδικασία, δίνοντας έτσι στην σούπα την πυκνότητα που θέλετε. Την
ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά να πάρει μία βράση.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, κατά το
σερβίρισμα πασπαλίζετε με το ξύσμα.

Top