ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες ή 3 φιλέτα στήθος ζουλιέν
  • 500 γρ. μακαρόνια πολύχρωμα
  • 2 πιπεριές κόκκινες ζουλιέν
  • 1 πράσινη πιπεριά ζουλιέν
  • 2 κίτρινες πιπεριές ζουλιέν
  • 2 ντομάτες καρέ
  • 2 κρεμμύδια καρέ
  • 2 σκελ. σκόρδο λειωμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 200 γρ. τυρί Δομοκού
  • 200 ml γάλα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο
γράφει η συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε, τα αφήνετε κατά μέρος.
Κρατάτε 2 ποτήρια από τον ζωμό που έβρασαν. Σε μία κατσαρόλα
ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή και σοτάρετε
το κοτόπουλο για 4΄-5΄ μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το
σκόρδο, τις πιπεριές και σοτάρετε για 2΄-4΄. Σβήνετε με το κρασί
και αφήνετε 1΄ να εξατμιστεί. Ρίχνετε την ντομάτα και το 1 ποτήρι
από το ζωμό μακαρονιών. Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για
30΄-35΄μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε, διαλύετε το
γάλα με το τυρί και το ρίχνετε στο φαγητό μαζί με το υπόλοιπο ζωμό
των μακαρονιών. Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και ρίχνετε τα
μακαρόνια. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το θυμάρι και σερβίρετε
πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

ΣΗΜ: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί με
κρέμα γάλακτος.

Top