ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. ανθότυρο ή ξινομυζήθρα Κρήτης
  • 100 γρ. κασέρι σε τέσσερα μικρά μπαστούνια
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες σύγκλινο ή προσούτο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για την γέμιση
  • 300 ml κρασί
  • 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα φιλέτα. Τα κόβετε στην μέση και
έχετε 4 κομμάτια. Με ένα μπάτη ή γουδοχέρι τα χτυπάτε να λεπτύνουν,
να απλώσουν και να μαλακώσουν ή (ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να το
κάνει). Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και πασπαλίζετε με ρίγανη. Σε ένα
μπολ βάζετε την ξινομυζήθρα ή το  ανθότυρο, την ντομάτα και
2κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύετε πολύ καλά. Απλώνετε τα φιλέτα
κοτόπουλου και βάζετε 1 φέτα σύγκλινο στο κάθε ένα. Μοιράζετε την
γέμιση των τυριών και τα απλώνετε με την ράχη ενός κουταλιού.
Τοποθετείτε τα μπαστούνια του κασεριού και τέλος την πιπεριά
Φλωρίνης και πασπαλίζετε με βασιλικό. Τυλίγετε τα φιλέτα σε ρολό.
Τα βάζετε, καθένα χωριστά σε διάφανη μεμβράνη και τα τυλίγετε
σφιχτά. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό (να τα σκεπάζει) και
βράζετε για 30΄. Τα βγάζετε, αφαιρείτε την μεμβράνη προσεκτικά και
τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το
ελαιόλαδο σε μέρια φωτιά, σοτάρετε τα ρολλάκια μέχρι να ροδίσουν
ομοιόμορφα. Σβήνετε με κρασί και αφήνετε να εξατμισθεί για 1΄-2΄
και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το ζωμό. Αφήνετε να
σιγομαγειρευτούν για 15΄-20΄ μέχρι να μείνει λιγοστή σάλτσα.

Top