ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο 1,5-2 κιλά
  • 1,5 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 2-3 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομ. ή ξερό
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 200-250 ml μπύρα (ή κρασί)
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

  • δενδρολίβανο 2 κλωνάρια
  • 5-6 φύλλα  δυόσμο
  • χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια
  • 1-2 κ.γ. θυμάρι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε την μαρινάδα σε μπολ με όλα τα υλικά. Προσθέστε τις
πατάτες και αφήστε για μία ώρα. Τρίβετε το κοτόπουλο μέσα κι έξω με
τις φέτες λεμονιού και αλείφετε με το λάδι μέσα κι έξω. Βάζετε στο
ταψί το κοτόπουλο. Αδειάζετε τις πατάτες με την μαρινάδα. Ρίχνετε
λίγο λάδι και την μπύρα (ή κρασί). Πασπαλίζετε με τα μυρωδικά,
θυμάρι, φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200οC  για μία ώρα περίπου. Κατά την διάρκεια
του ψησίματος ανακατεύετε 2-3 φορές τις πατάτες να ξεροψηθούν από
όλες τις πλευρές και γυρίστε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.

Top