ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 900 γρ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1½ κ.σ. κανέλα
  • ½ ποτηράκι κονιάκ
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. σόδα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε ενα μπολ το ελαιόλαδο, το κονιάκ και τη ζάχαρη και
ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό
πορτοκαλιού, αφού έχετε διαλύσει μέσα τη σόδα. Τέλος ρίχνετε την
κανέλα και το ξύσμα. Ζυμώνετε ρίχνοντας το αλεύρι, έως ότου γίνει
μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Στρώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και πλάθετε την ζύμη σε
ό,τι σχήμα σας αρέσει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
190οC για 15΄- 20΄.

Top