ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ¼ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζετε τα υλικά σε στερεά και υγρά. Βάζετε σε βαθύ σκεύος
 το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το
μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνετε τη σόδα με το
χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε τα μπαχαρικά
και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο τέλος ζυμώνετε ρίχνοντας το αλεύρι με
το μπέικιν, μέχρι να πετύχετε μία μαλακή ζύμη. Αφήνετε την ζύμη να
ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στρώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί
και πλάθετε την ζύμη σε ό,τι σχήμα σας αρέσει. Ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄- 20΄, ανάλογα
το μέγεθος των κουλουριών.

Top