ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1½ φλ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. γάλα χλιαρό
  • ½ κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 4 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.σ. λικέρ μαστίχα
  • 1 κ.γ. ανθρακική αμμωνία
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 δόσεις βανίλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το
μείγμα να ασπρίσει. Προσθέστε τα ολόκληρα αυγά ένα-ένα, τη μαστίχα,
το λικέρ, την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα, τη βανίλια και τα βάζετε
σε μια λεκάνη. Ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν
πάουντερ και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Στρώνετε
λαδόχαρτο σε ένα ταψί, παίρνετε λίγη-λίγη ζύμη, την πλάθετε σε
κουλουράκια με διάφορα σχέδια και τα τοποθετείτε στο ταψί. Χτυπάτε
τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφετε τα κουλούρια. Τα ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 25΄-30΄.

Top