ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 500 γρ. βούτυρο Νάξου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 100 γρ. άχνη
  • 1 φλ. λικέρ κίτρο Νάξου
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 2 φλ. αμύγδαλο ολόκληρο
  • 2 φακελλάκια μπέικιν πάουντερ
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για μισή ώρα με τρία
τέταρτα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το γαρύφαλλο και το λικέρ
κίτρο και ανακατεύετε. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί , το ρίχνετε
σε βαθύ σκεύος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ζυμώνετε με το χέρι
σας πολύ δυνατά. Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς και τους
αφήνετε λίγο να ξεκουραστούν. Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ταψί και
αραδιάζετε σε σειρές τους κουραμπιέδες αφήνοντας μία απόσταση
μεταξύ τους για να ην κολλήσουν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 190οC για 35΄. Τους βγάζετε από το ταψί και τους
αφήνετε να κρυώσουν. Στην συνέχεια τους καταβρέχετε με ανθόνερο και
τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Top