ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κουσκούς (ζυμαρικό)
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα τριμμένα
  • 1-2 κολοκυθάκια τριμμένα (μόνο το πράσινο μέρος)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 10-12 ντοματίνια
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το κουσκουσάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τη
συσκευασία του, (αλ ντέντε) να κρατάει λίγο. Στραγγίζετε και
κρυώνετε το κουσκουσάκι. Ζεσταίνετε στην κατσαρόλα 4κ.σ. ελαιόλαδο
και σοτάρετε τα λαχανικά με το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου και
τις γαρίδες. Προσθέτετε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι. Μόλις πάρει
βράση το φαγητό σβήνετε με 1 σφηνάκι ούζο, αφήνετε 2΄-3΄ να
εξατμισθεί το αλκοόλ και ρίχνετε το κουσκούς, αφήνετε για λίγα
λεπτά στη φωτιά, ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά και
σερβίρετε.

Top