ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 2 φλιτζ. κους κους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. νερό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα συκωτάκια με νερό, τόσο, όσο να τα
σκεπάζουν και τα αφήνετε να πάρουν μια-δύο βράσεις σε μέτρια φωτιά.
Τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε, τα κόβετε στα τέσσερα και τα αφήνετε να
στραγγίξουν καλά. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το
αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα συκωτάκια και τα
σοτάρετε για 5΄-7΄ μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτετε το
σκόρδο και το κους κους, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι. Ανακατεύετε
για 2΄-3΄ και ρίχνετε το κρασί. Αφήνετε για 1΄-2΄ και ρίχνετε το
νερό. Όταν πάρει μία-δύο βράσεις μεταφέρετε το φαγητό σε ένα ταψάκι
και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.
Aφήνετε να ψηθεί για 15΄. Περιχύνετε το φαγητό με το λεμόνι και
1κ.σ. βούτυρο, το αφήνετε για άλλα 5΄-7΄ περίπου. Το φαγητό είναι
έτοιμο όταν πιει τα υγρά του. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και
το αφήνετε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 7΄-10΄ και σερβίρετε.

Top