ΚΡΑΣΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ ποτήρι σουσάμι
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 600-700 γρ. περίπου αλεύρι κοσκινισμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη βάζετε το κρασί, το λάδι, την ζάχαρη και τα δουλεύετε
μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε την σόδα διαλυμένη στις 2
κουταλιές χυμό πορτοκαλιού, το σουσάμι, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν
πάουντερ το αλεύρι λίγο-λίγο. Ζυμώνετε προσέχοντας να μην βάλετε
περισσότερο από όσο χρειάζεται αλεύρι. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν
κολλάει στα χέρια και πλάθεται. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για
μια ώρα. Πλάθετε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλετε και τα βάζετε
σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180οC-200οC (αέρα) για 20΄- 25΄.

Top