ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 4-5 μεγάλα κρεμμύδια
  • 200 γρ. κους κους  βρασμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομ.
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 70 γρ. σταφίδες μαύρες
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομ.
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με  νερό βάζετε τα κρεμμύδια καθαρισμένα
να βράσουν για 5΄. Αφήνετε να κρυώσουν, ανοίγετε καπάκι στα
κρεμμύδια αφαιρώντας αρκετά φύλλα απο το εσωτερικό μέρος. Σοτάρετε
σε ένα τηγάνι με 50ml ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια (που αφαιρέσατε)
ψιλοκομμένα, το σκόρδο, το πληγούρι, και την σταφίδα. Ανακατεύετε
για 1΄- 2΄ και σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε την τριμμένη
ντομάτα, προσθέτετε 100ml νερό και αφήνετε να βράσει για 10΄. Το
μείγμα να έχει απορροφήσει τα υγρά του. Αποσύρετε από την φωτιά,
αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το γαρύφαλλο. Αφήνετε να κρυώσει
λίγο το μείγμα και γεμίζετε τα κρεμμύδια. Τοποθετείστε τα σε μικρό
ταψάκι. περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 100ml νερό και με το
μείγμα αν σας περίσσεψε, πασπαλίζετε τα κρεμμύδια με πάπρικα.
Ψήνετε στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο για
35΄περίπου. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο σκεπάζετε με
αλουμινόχαρτο.

Top