ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΣΟΡΜΠΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 125 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 ml νερό
  • 125 ml χυμό 1 λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει
βράση το μείγμα, κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και
προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Το αδειάζετε στον κάδο
της παγωτομηχανής και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης της. Μόλις
είναι έτοι­μο το σορμπέ, μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως, αλλά θα
είναι αρκετά μαλακό. Αν το θέλετε πιο σφιχτό, το με­ταφέρετε σε ένα
μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζετε και το βάζετε στην κατάψυξη για
τουλάχιστον 1 ώρα. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, αδειάζετε το μείγμα
απευθείας σε ένα μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζετε και το βάζετε στην
κατάψυξη. Κάθε 30΄ το βγάζετε και το ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη
ώστε να αποκτήσει σταδιακά τη μορφή γρανίτας.

Top