ΚΡΙΘΑΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 150 γρ. κριθαροκούλουρα
  • 150 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ. κολοκύθι κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 50 γρ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 50 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. φέτα ή ανθότυρο

 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα λαχανικά με ελαιόλαδο για 5΄
περίπου. Προσθέτετε τη ντομάτα, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2΄-3΄
ακόμη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν,
αλατοπιπερώνετε ελάχιστα. Φτιάχνετε τη σάλτσα χτυπώντας στο multi
όλα τα υλικά μαζί. Δοκιμάζετε και διορθώνετε προσθέτοντας αλάτι και
πιπέρι εάν χρειάζεται. Σπάστε τις κριθαροκουλούρες, τις οποίες
στρώνετε σε μία πιατέλα. Τοποθετείτε από πάνω τα σοταρισμένα
λαχανικά. Τρίβετε από πάνω με τα χέρια σας τη φέτα σε μέτρια
κομμάτια. Τέλος περιχύνετε καλά το φαγητό με την αρωματική σάλτσα.
Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού ή φρέσκια ρίγανη.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές,
κάπαρη ή κρίταμο τουρσί.

Top