ΚΡΟΥΑΣΑΝ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 Βaking Powder
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη (ξερή)
  • 3 βανίλιες
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 πραλινα (για τη γέμιση)

 

ΣΙΡΟΠΙ

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε μία λεκάνη το σπορέλεαιο Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα.
Ρίχνετε τις 3 κουταλιές ζάχαρη, τα αυγά χτυπημένα με το σύρμα και
τις βανίλιες. Τα ανακατεύετε όλα με το χέρι μέχρι να διαλυθεί η
ζάχαρη. Μετά ρίχνετε το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι.
Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη για 2 ώρες. Παίρνετε κομμάτια ζύμης και
ανοίγετε φύλλα πάχους 2 εκ. Κόβετε στα τέσσερα και μετά στα έξι.
Βάζετε στην άκρη κάθε τριγώνου μια κουταλιά μερέντα και διπλώνετε
σε κρουασάν. Ψήνετε στους 180οC σε αερόθερμό μέχρι να
ροδίσουν. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη
ζάχαρη για 3΄. Σιροπιάζετε τα κρουασάν ένα-ένα.

Top
hacklink al hd film izle php shell indir siber güvenlik blog Ankara evden eve nakliyat wordpress nulled themes