ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 μέτρια αγγούρια
  • 250 – 270 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 1½ φλ.τσ. νερό
  • 2-3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι – ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο γλυκό ή καυτερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε το αβοκάντο και τα κόβετε κομμάτια. Ξεφλουδίζετε τα
αγγούρια και τα κόβετε κομμάτια. Λιώνετε τα αβοκάντο και τα
αγγούρια στο multi και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το
γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα σύρμα ρίχνοντας σταδιακά και το
νερό ώστε να αποκτήσει ομοιογένεια και τη ρευστότητα που προτιμάτε.
Προσθέτετε το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

 ΣΗΜ.: Γαρνίρετε με 2
λεπτές φέτες αγγουριού που έχετε κρατήσει πριν τα ξεφλουδίσετε,
ακόμη φύλλα ρόκας ψιλοκομμένα ή δυόσμο. Πασπαλίστε την επιφάνεια με
πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 1-2
σκελίδες σκόρδο κατά την πολτοποίηση των υλικών. Με το ίδιο μείγμα
μπορείτε να φτιάξετε διάφορους χυμούς –

smoothies  σε πιο ρευστή μορφή, προσθέτοντας την
δική σας γευστική πινελιά.

Top