ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 400 γρ. λουκάνικο ήπιο γλυκό κομμένο φέτες
  • 700 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 250 γρ. ντοματοπολτό
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 700 γρ. τυρί ricotta
  • 350 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 120 ml νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομ.
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομ.
  • ½ κ.γ. μάραθο
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι – ½ κ.γ. πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι,
το σκόρδο, τον κιμά και το λουκάνικο 6΄-10΄. Προσθέτετε την
τριμμένη ντομάτα, τον ντοματοχυμό και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο
στο νερό. Ανακατεύετε ελαφρά και ρίχνετε τα μυρωδικά βασιλικό,
μαϊντανό, μάραθο, γαρύφαλλο και ζάχαρη, αλάτι πιπέρι. Σκεπάζετε την
κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό για 1 ώρα και 30΄.
Βάζετε τα λαζάνια για 10΄ σε ζεστό νερό να μoυλιάσουν. Παίρνετε ένα
βαθύ μπολ και βάζετε ricotta, τρίβετε το μοσχοκάρυδο, προσθέτετε το
αυγό και 2 κ.σ. μαϊντανό, ανακατεύετε με ένα κουτάλι τα υλικά να
ενωθούν. Βάζετε στον πάτο ενός ταψιού 2 φλ. από την σάλτσα με βάση
τον κιμά. Στραγγίζετε τα λαζάνια από το νερό και απλώνετε σε όλη
την στρώση της σάλτσας όσα χρειάζονται. Απλώστε το μισό μείγμα
τυριού πάνω από τα λαζάνια, πασπαλίστε ½ του τυριού μοτσαρέλα πάνω
από το στρώμα ricotta, και παρμεζάνα πάνω από την μοτσαρέλα.
Απλώστε 2 φλ. σάλτσα πάνω από το στρώμα τυριών. Καλύψτε την
επιφάνεια της σάλτσας με τα λαζάνια. Απλώστε το μείγμα τυριού και
πασπαλίστε την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Βάλτε την τελευταία
στρώση σάλτσα και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί από πάνω
(παρμεζάνα και μοτσαρέλα). Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο, ψήστε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20΄-25΄. Αφαιρέστε
το αλουμινόχαρτο και ψήστε το φαγητό για άλλα 20΄ στους
180οC. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για
15΄-20΄. Απολαύστε ένα υπέροχο αυθεντικό φαγητό της Ιταλίας.

Top