ΛΑΛΑΓΓΙΑ ή ΤΗΓΑΝΙΔΕΣ – ΜΑΝΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • ¾ κούπας νερό χλιαρό περίπου
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ποτήρι με λίγο χλιαρό νερό (περίπου 3-4 κουταλιές)
ανακατεύετε την μαγιά με την ζάχαρη και αφήνετε στην άκρη για
περίπου 10΄ μέχρις ότου η μαγιά αφρίσει. Τρίβετε το αλεύρι με το
λάδι σε βαθιά λεκάνη. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι την
μαγιά και νερό όσο πάρει. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται πάντα από
το αλεύρι. Ζυμώνετε μέχρις ότου πετύχετε μία ζύμη μαλακιά.
Σκεπάζετε την λεκάνη και αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να
φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Πλάθετε μπαστούνια. Τηγανίζετε σε
καυτό λάδι. Χρειάζεται μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή
κατσαρόλα.

ΣΗΜ.: Τα λαλάγγια τρώγονται ζεστά αλλά και
κρύα και διατηρούνται πολλές μέρες.

Top