ΥΛΙΚΑ
- 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ κούπας ελαιόλαδο
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- ¾ κούπας νερό χλιαρό περίπου
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ποτήρι με λίγο χλιαρό νερό (περίπου 3-4 κουταλιές)
ανακατεύετε την μαγιά με την ζάχαρη και αφήνετε στην άκρη για
περίπου 10΄ μέχρις ότου η μαγιά αφρίσει. Τρίβετε το αλεύρι με το
λάδι σε βαθιά λεκάνη. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι την
μαγιά και νερό όσο πάρει. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται πάντα από
το αλεύρι. Ζυμώνετε μέχρις ότου πετύχετε μία ζύμη μαλακιά.
Σκεπάζετε την λεκάνη και αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να
φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Πλάθετε μπαστούνια. Τηγανίζετε σε
καυτό λάδι. Χρειάζεται μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή
κατσαρόλα.
ΣΗΜ.: Τα λαλάγγια τρώγονται ζεστά αλλά και
κρύα και διατηρούνται πολλές μέρες.