ΛΑΥΡΑΚΙ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 λαυράκια φιλεταρισμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 καρότο σε φέτες

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα φιλετάρετε, τα αλατοπιπερώνετε
και τα βάζετε στο ψυγείο. Σοτάρετε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε
μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα καρότα και την πιπεριά για
5΄-7΄ περίπου. Ρίχνετε την ντομάτα και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε
να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτετε το κρίταμο, αλάτι και
πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους
για 15΄. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε το
σπαγγέτι (αλ ντέντε). Το στραγγίζετε και το ανακατεύετε με τη
σάλτσα. Παράλληλα όσο βράζετε το σπαγγέτι, σοτάρετε σε ένα τηγάνι
τα φιλέτα ψαριού σε 3κ.σ. ελαιόλαδο για 3΄-4΄ την κάθε πλευρά.
Ρίχνετε το λεμόνι και τα πασπαλίζετε με το θυμάρι. Σερβίρετε τα
φιλέτα με σπαγγέτι.

Top