ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κιμά (μισό μοσχάρι – μισό χοιρινό)
  • 70 γρ. ρυζι καρολίνα
  • 1 λάχανο (όχι σφιχτό)
  • λίγο λάδι
  • 3 αυγά χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάτε το λάχανο για 8΄. Ζυμώνετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το
ρύζι το κύμινο το αλάτι και πιπέρι. Ανοίγετε τα φύλλα του λάχανου,
αφαιρείτε τα σκληρά σημεία και γεμίζετε τα καθαρά φύλλα με μία
κουταλιά σούπας κιμά (αν τους θέλετε μεγαλύτερους βάλετε πιο πολύ
μείγμα). Τυλίγετε προσεκτικά και όχι πολύ σφιχτά γιατί θα φουσκώσει
το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα βάζετε στον πάτο τα φύλλα που περίσσεψαν
από το λάχανο. Τοποθετείτε με την σειρά τους λαχανοντολμάδες.
Ρίχνετε χλιαρό νερό να τους σκεπάζει και το λάδι. Σκεπάζετε με ένα
πιάτο και αφήστε να βράσουν για 20΄. Χτυπάτε τα αυγά πρώτα το
ασπράδι να γίνει μαρέγκα, μετά ρίχνετε τους κρόκους και χτυπάτε
μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το λεμόνι. παίρνετε με μια
κουτάλα χυμό και ρίχνετε σιγά-σιγά στα αυγά. Ρίχνετε τα αυγά στο
φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού και κατεβάζετε από
την φωτιά.

Top