ΛΕΜΟΝΙΑ «ΤΟΥΡΣΙ»

ΥΛΙΚΑ

  • 6 λεμόνια
  • ½ κιλό αλάτι χοντρό
  • 1-2 ξυλάκια κανέλα
  • 3-4 δαφνόφυλλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 γαρίφαλα
  • 2 κ.σ. κόκκους πιπεριού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποστειρώνετε τα βάζα τοποθετώντας τα σε νερό που βράζει για 5΄.
Πλένετε τα λεμόνια πολύ καλά και τα κόβετε σε τέταρτα κατά μήκος.
Τα βουτάτε στο αλάτι πιέζοντας πολύ καλά με το χέρι σας. Ρίχνετε
μια μεγάλη κουταλιά αλάτι μέσα στο βάζο και στη συνέχεια
τοποθετείτε τα λεμόνια κολλητά το ένα στο άλλο. Ενδιάμεσα, καθώς τα
τοποθετείτε στο βάζο, προσθέτετε το υπόλοιπο αλάτι και τα
μπαχαρικά. Όταν βάλετε όλα τα λεμόνια στο βάζο, προσθέτετε το νερό,
αφήνοντας αρκετό χώρο, για να χωρέσει το ελαιόλαδο που θα
«σφραγίσει» το μείγμα. Κλείνετε το δοχείο καλά με το καπάκι του. Το
τοποθετείτε σε δροσερό σημείο για 4 εβδομάδες.

Top