ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ ή ΜΠΕΖΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 6-7 ασπράδια αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη στο μίξερ σε
χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε μία σφιχτή μαρέγκα. Σταματάτε το
χτύπημα και ρίχνετε σιγά-σιγά την άχνη κοσκινισμένη, ανακατεύοντας
συνεχώς σιγά-σιγά με μία μαρίζ. Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε μία
σακούλα με φαρδύ κορνέ. Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ταψί και επάνω
σχηματίζετε μαρέγκες στο μέγεθος και το σχήμα που θέλετε. Ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 120οC για 1½ ώρα.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη χρώμα
ζαχαροπλαστικής ή κάποιο άρωμα.

Top