ΜΑΡΚΙΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 125 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μία μικρή μακρόστενη φόρμα την ντύνετε με μεμβράνη μέχρι και τα
τοιχώματά της. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Βάζετε το βούτυρο
 με την άχνη σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με μίξερ για λίγο
μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε λίγο-λίγο την λειωμένη σοκολάτα, αφού
έχει κρυώσει λίγο., το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κρέμα.
Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά.  Αδειάζετε το γλυκό στην
φόρμα. Το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 3
ώρες τουλάχιστον να σφίξει. Για να σερβίρετε αφήνετε 20΄σε
θερμοκρασία περιβάλλοντος , κόβετε φέτες, πασπαλίζετε με κακάο ή
καφέ.

Top