ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό δαμάσκηνα καθαρισμένα από τα κουκούτσια κομμένα στα
    δύο
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζα
  • 1 βανίλια σκόνη
  • χυμό από ένα λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού και τη βανίλια σε
μία κατσαρόλα και βράζετε για 10΄ από το σημείο βρασμού. Αφαιρείτε
με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό. Σβήνετε την φωτιά αποσύρετε την
κατσαρόλα και αφήνετε το γλυκό για 12 ώρες. Βάζετε το γλυκό σε
χαμηλή φωτιά και βράζετε για 15΄ περίπου ανακατεύοντας συνεχώς
μέχρι να λειώσουν τα φρούτα. Προς το τέλος του βρασμού ρίχνετε την
βανίλια και το χυμό λεμονιού αφήστε για 2΄-3΄ ακόμα. Αν θέλετε την
μαρμελάδα τελείως λεία μπορείτε να την χτυπήσετε όσο είναι ζεστή με
την ράβδο μπλέντερ μέχρι να λιώσει τελείως. Γεμίζετε τα
αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω όσο η μαρμελάδα και τα βάζα είναι
ζεστά. Τα κλείνετε και τα τοποθετείτε ανάποδα στον πάγκο μέχρι να
κρυώσουν. Αν δέσει η μαρμελάδα πολύ ρίχνετε ένα φλ. ζεστό
νερό και βάζετε να πάρει μία βράση. Όταν ανοίξετε το βάζο φυλάτε
την μαρμελάδα στο ψυγείο.

Top