ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ (για 500 γρ.)

  • 500 γρ. ψίχα καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένη σε μέτριους
    κύβους
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. σιρόπι γλυκόζης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύετε την ψίχα καρπουζιού με τη
ζάχαρη και την βάζετε στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε σε
χαμηλή φωτιά. Πριν το μείγμα πάρει βράση προσθέτετε το σιρόπι
γλυκόζης και ανακατεύετε. σιγοβράζετε χωρίς καπάκι, για περίπου
20΄, μέχρι να δείτε ότι στην κατσαρόλα έχει σχηματιστεί ένα πηχτό
σιρόπι. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε για 15΄. Το
ξαναβάζετε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζετε για
άλλα 10΄ (μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει
βράση).  

Top