ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι κονιάκ ή λικέρ
  • 2 βανίλιες
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράζετε τη φλούδα των κάστανων γύρω-γύρω. Τα βάζετε σε μια
κατσαρόλα με νερό ώστε να τα σκεπάζει. Ρίχνετε λίγο αλάτι. Όταν
πάρουν βράση τα αφήνετε 7΄-8΄ σε δυνατή φωτιά. Βγάζετε ένα-ένα και
τα καθαρίζετε από την εξωτερική και εσωτερική φλούδα. Τα βάζετε σε
μια κατσαρόλα να βράσουν για 30΄. Τα σουρώνετε και τα λιώνετε με
ένα πιρούνι, να μην γίνουν κρέμα αλλά να μείνουν μικρά-μικρά
κομματάκια. Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό 200ml και τη ζάχαρη και
ανακατεύετε μέχρι να γίνει το σιρόπι. Μόλις αρχίσει να βράζει
χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε 5΄ ακόμη. Ρίχνετε τα κάστανα και
σιγοβράζετε για 15΄-20΄  ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το
κονιάκ, τις βανίλιες, το χυμό ενός λεμονιού και βράζετε για 5΄ ώστε
να έχετε μια δεμένη παχύρρευστη μαρμελάδα κάστανο.

Top