ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ & ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ (για 1½  κιλό)

  • 750 γρ. ροδάκινα καθαρό βάρος 500 γρ.
  • 600 γρ. βερίκοκα καθαρό βάρος 500 γρ.
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 10-12 φύλλα φρέσκιας λουΐζας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζετε τα ροδάκινα, τα κόβετε στη μέση και πετάτε τα
κουκούτσια. Κόβετε την ψίχα τους σε λεπτές φέτες. Πλένετε,
σκουπίζετε και κόβετε στη μέση τα βερίκοκα. Σε μια μεγάλη και
φαρδιά κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) βάζετε τα ροδάκινα, τα βερίκοκα και
τη ζάχαρη. Ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζετε την
κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνετε κατά μέρος για 1 βράδυ
(ή για περίπου 12 ώρες). Την ξεσκεπάζετε και τη βάζετε στο μάτι της
κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το περιεχόμενο να πάρει μία
βράση. Χαμηλώνετε ελαφρώς τη φωτιά, προσθέτετε τα φύλλα λουΐζας και
ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, ώστε να
μην κολλήσουν τα φρούτα στον πάτο της κατσαρόλας αλλιώς η μαρμελάδα
θα σκουρύνει. Κατά διαστήματα ξαφρίζετε το μείγμα με ένα κουτάλι.
Σιγοβράζετε για περίπου 30΄ ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Αν όχι,
συνεχίζετε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμα και δοκιμάζετε ξανά.

ΣΗΜ.: Γεμίζετε αποστειρωμένα βάζα μέχρι
επάνω (προσοχή: τόσο η μαρμελάδα όσο και τα βάζα πρέπει να είναι
καυτά). Τα κλείνετε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζετε ανάποδα, δηλαδή
με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνετε έτσι έως ότου κρυώσουν, για
να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή κονσερβοποίηση. 

Top