ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μήλα (καθαρό βάρος)
- 500 γρ. ξυνόμηλα (καθαρό βάρος)
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 φλ. νερό χυμό από 2 λεμόνια
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 4-5 γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα μήλα (κρατάτε τις φλούδες και τα σπόρια). Τα
κόβετε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού
για να μην μαυρίσουν μέχρι α καθαριστούν όλα. Βάζετε την ζάχαρη το
νερό και τα μήλα σε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Αφήνετε να βράσουν
ανακατεύοντας συνεχώς για 5΄-7΄ (μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα). Με
τη ράβδο μπλέντερ λειώνετε το μείγμα -αν δεν έχετε- στο μπλέντερ
βγάζοντας την κατσαρόλα από την φωτιά προσεχτικά να μην καείτε.