ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ξυλ. κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις βάζετε σε μία
κατσαρόλα.
Ρίχνετε τη ζάχαρη από πάνω, σκεπάζετε και αφήνετε για μία νύχτα
ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να
διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτετε την κανέλλα. Όταν πάρει βράση δυναμώνετε τη
θερμοκρασία,
ανακατεύετε κατά διαστήματα και βράζετε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει
σαν μία πυκνή πλατιά μάζα.
Όταν δέσει η μαρμελάδα προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε
να πάρει μία βράση και αποσύρετε.

Top