ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. καθαρισμένα καρότα
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. κύμινο
  • 1 κ. γ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα καρότα σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και ελάχιστο
νερό να τα σκεπάζει. Όταν βράσoυν ρίξτε το χυμό πορτοκάλι, αφήστε
να βράσουν λίγο ακόμη και αποσύρετε. Λιώστε στο μπλέντερ με το
ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι, αλάτι και μπαχαρικά, μέχρι να
έχει ομοιογενή υφή. Δοκιμάστε τη γεύση.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να βράσετε τα καρότα στο
ατμό και μετά  πολτοποιήστε.

Top