ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 6 ποτήρια αλεύρι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια πετιμέζι
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλ. καρύδι τριμμένο
  • 2 βανίλιες
  •  2κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. σόδα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι (κοσκινισμένο) με το μπέικιν
πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το
καρύδι. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη και
ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε το πετιμέζι και το νερό
συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο χυμό πορτοκαλιού ανακατεύετε την
σόδα και την ρίχνετε στο μείγμα. Ρίχνετε και το μείγμα αλευριού
ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε και τις βανίλιες. Βουτυρώνετε και
αλευρώνετε ένα ταψί Νο38 και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για ½ ώρα και στους
180οC για άλλη ½ ώρα. Το ξεφορμάρετε χλιαρό και
σερβίρετε πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.

Top