ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 400 γρ. φέτα
  • 1 αυγό
  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι και το νερό να πάρουν μία βράση.
Αποσύρετε την κατσαρόλα και προσθέστε το αλεύρι και το γιαούρτι.
Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε την ζύμη και αφήνετε να ξεκουραστεί για
λίγο. Ψήνετε τις μελιτζάνες και όταν κρυώσουν τις πολτοποιείτε με
ένα πιρούνι. Προσθέστε το τυρί, αλάτι, πιπέρι και τις 2 κουταλιές
σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε να ενοποιηθούν. Παίρνετε την ζύμη και
κόβετε μικρά κομματάκια και τα ανοίγετε στρογγυλά σε πάχος 0,5
εκατ. Βάζετε από μία κουταλιά γέμιση στη μέση, διπλώνετε κόβετε ότι
περισσεύει με ένα τσέρκι. Με τα δάχτυλα πιέζετε ώστε οι άκρες να
ενωθούν καλά. Χτυπάτε το αυγό και με πινέλο περνάτε την επιφάνεια.
Αλείφετε ένα ταψί με λάδι, τοποθετείτε στη σειρά τα
μελιτζανοπιτάκια και ψήνετε στους 190οC μέχρι να
ροδίσουν (ο φούρνος προθερμασμένος).

Top