ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 3-4  μελιτζάνες σε φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομ.
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 1 κ.γ. μπαχάρι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 1 κ.σ. δυόσμο (προαιρετικά)
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 50 ml ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κρέας, τα
μπαχαρικά, την ντομάτα, τον μαϊντανό και τον πελτέ. Αφήνετε
7΄-10΄ανακατεύοντας και ρίχνετε 700ml-1000ml νερό. Χαμηλώνετε την
θερμοκρασία να χυλώσει η σάλτσα και το κρέας να γίνει πολύ μαλακό.
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.
Μόλις κρυώσει το κρέας, τυλίγετε κάθε κομμάτι με μια φέτα
μελιτζάνας. Τα πιάνετε με οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει και τα
στρώνετε σε μικρό ταψί. Ρίχνετε από πάνω την σάλτσα του κρέατος.
Ψήνετε στους 180οC για 35΄. Ρίχνετε την φέτα τριμμένο
και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Συνεχίζετε για άλλα 10΄- 15΄. Το φαγητό
είναι έτοιμο.

Top