ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ. κρέας μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια 
  • ½ ποτήρι λάδι
  • 500 ml νερό
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά 
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή μισή κονσέρβα ψιλοκομμένες
  • 2-3 καρότα
  • 3-4 πατάτες
  • 2-3 πιπεριές διάφορα χρώματα
  • καυτερό μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε κύβους. Τα βάζετε σε
κατσαρόλα με νερό να βράσουν για λίγο και προσθέτετε το κρέας.
Ανακατεύετε και βράζετε  μέχρι το κρέας να βγάλει τα υγρά του.
Προσθέτετε το λάδι, ανακατεύετε,  προσθέτετε την πάπρικα και
αφήνετε να σιγοβράσει για λίγο. Προσθέτετε το νερό ζεστό κι αφήνετε
το φαγητό σας να βράσει μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Κόβετε
τα καρότα, τις πατάτες και τις πιπεριές σε κύβους και τα προσθέτετε
στο κρέας μαζί και τις ντομάτες. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο
ακόμη νερό. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο ή την
πιπερίτσα και αφήνετε να βράσει. Το φαγητό σας είναι έτοιμο όταν τα
λαχανικά έχουν βράσει κι έχετε μια πηχτή σάλτσα.

Top