ΜΟΥΣΛΙ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα νιφάδες σίκαλης
  • 1 κούπα νιφάδες κριθαριού
  • ½ κούπα αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα διάφορα
  • ½ κούπα σταφίδες μαύρες ή ξανθές
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο θρυμματισμένο
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Αποθηκεύετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά. Έχετε ένα έτοιμο
μείγμα για ένα δυνατό πρωινό. Βάλτε σε κούπα ή σε ένα μικρό μπολ
μείγμα έως τη μέση (γιατί φουσκώνει πάρα πολύ) και συμπληρώστε με
γάλα ζεστό ή κρύο. Περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να διογκωθούν και να
μαλακώσουν οι νιφάδες.

 

ΣΗΜ.: Τα υλικά και οι αναλογίες είναι
ενδεικτικές. Πειραματιστείτε ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις
γεύσεις που σας αρέσουν, οι συνδυασμοί είναι άπειροι. Η βάση είναι
πάντα νιφάδες βρώμης. Δοκιμάστε επίσης το πίτουρο βρώμης που δίνει
πλούσια υφή. Ενώ μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια φρέσκων φρούτων
ψιλοκομμένων, αλλά και θρυμματισμένη σοκολάτα.

Top