ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
  • 1 φλ. πετιμέζι
  • 1 φλ. λάδι
  • 2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • 2 κ.γ. σόδα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τη ζάχαρη, το λάδι, το πετιμέζι στο μίξερ για 5΄-7΄.
Διαλύετε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού (πάνω από το μείγμα επειδή
φουσκώνει) και το ρίχνετε στο μείγμα. Ρίχνετε το ξύσμα και τα
κανελλογαρύφαλλα συνεχίζεται για 2΄-3΄ το χτύπημα.  Ρίχνετε
σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Πλάθετε τα
κουλουράκια. Τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα (με λαδόκολλα) αραιά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 12΄-15΄
περίπου.

Top