ΜΟΥΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

  • 400 γρ. βερίκοκα
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη στο μίξερ για
    περίπου 2΄-3΄
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

  • 30 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 50 ml μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΜΟΥΣ: Βάζετε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με
κρύο νερό και τις αφήνετε για περίπου 5΄ να μαλακώσουν.
Πολτοποιείτε τα βερίκοκα στο μπλέντερ. Σε μία μέτρια κατσαρόλα
ρίχνετε το ⅓ από τον πολτό βερίκοκου με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνετε
σε μέτρια φωτιά για περίπου 1΄-2΄, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στύβετε με τα χέρια σας τις ζελατίνες, τις προσθέτετε στην
κατσαρόλα μαζί με τον υπόλοιπο πολτό βερίκοκου και αποσύρετε από τη
φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ρίχνετε την
κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά και
αφήνετε τη μους στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, να σφίξει και να
κρυώσει.

ΚΑΡΑΜΕΛΑ: Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την
κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά για περίπου 3΄-4΄ ίσα-ίσα να
ζεσταθεί χωρίς όμως να κοχλάσει. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι
ζεσταίνετε τη ζάχαρη με τη γλυκόζη σε μέτρια φωτιά για περίπου 2΄,
μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή καραμέλα. Αποσύρετε από τη φωτιά,
ρίχνετε τη ζεστή κρέμα γάλακτος, το αλάτι, (αν θέλετε) και το μέλι,
πολύ προσεκτικά για να μην καείτε, και ανακατεύετε για περίπου
1΄-2΄ μέχρι να αναμειχθούν. Αφήνετε τη σος να κρυώσει.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Μοιράζετε σε 10 ποτήρια τρίμα από
μπισκότα (προαιρετικά). Βάζετε από πάνω τη μους βερίκοκο,
περιχύνετε με την καραμέλα και σερβίρετε.

Top