ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΠΛΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μπακαλιαράκια
  • 500 γρ. πατάτες
  • 400 γρ. κρεμμύδια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτές 
  • 2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκ.
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε φέτες. Παίρνετε ένα
ταψάκι και ρίχνετε το μισό λάδι. Στρώνετε τις πατάτες και τα
κρεμμύδια. Τοποθετείτε τα ψάρια επάνω. Ρίχνετε σκόρδο, καρότο,
ρίγανη, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε το ντοματοχυμό, τον
πελτέ, το υπόλοιπο λάδι και το κρασί. Τελειώστε πασπαλίζοντας
πάλι με ρίγανη, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε σε μέτριο
φούρνο για 30΄.

Top