ΜΠΕΖΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κοφτή κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • χυμό από ½ λεμόνι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζετε τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα μαζί με ½ φλ. νερό και το χυμό
λεμονιού. Το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει ένα αρκετά πηχτό
σιρόπι. Αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και το διατηρείτε ζεστό.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε σιγά-σιγά το
ζεστό σιρόπι στη μαρέγκα, ενώ χτυπάτε συνεχώς. Όταν τελειώσει το
σιρόπι, προσθέτετε σιγά-σιγά την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια,
σταματάτε το χτύπημα και ανακατεύετε το μείγμα απαλά με μία ξύλινη
κουτάλα. Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα, την βουτυρώνετε ελαφρά
και την πασπαλίζετε με αλεύρι. Αδειάζετε το μείγμα της μαρέγκας σε
κορνέ και το τοποθετείτε σε όμορφο σχήμα στο ταψί. Ψήνετε τους
μπεζέδες για 20΄ σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο. Αφήνετε να
κρυώσουν εντελώς και τους αφαιρείτε από το ταψί. Αν θέλετε μπορείτε
να ενώσετε δύο μπεζέδες μαζί με μαρμελάδα.

Top