ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 300 γρ. αμύγδαλα τριμμένα αμυγδαλόσκονη
  • 300 γρ. αλεύρι περίπου (όσο πάρει)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αυγών

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε σε σφιχτή μαρέγκα στον κάδο του μίξερ, τα αυγά με την
ζάχαρη και τις βανίλιες. Την βάζετε στο ψυγείο. Κοσκινίζετε το
αλεύρι  και τα ανακατεύετε σε ένα μείγμα. Σε ένα μπολ
ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα με την ζάχαρη και τα ασπράδια των
αυγών. Ρίχνετε το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύετε καλά.
Ενσωματώνετε την μαρέγκα στην ζύμη πολύ καλά. Αφήνετε  το
μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο. Πλάθετε στρογγυλά μπισκότα πάχους 2εκ.
και διαμέτρου 5εκ. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC (αέρα) για
10-15΄.

Top